Soluții pentru evitarea condensului pe sticla termoizolantă
Printre factorii care genereaza formarea condensului sunt:
umiditatea crescuta în interiorul camerei si temperatura din interiorul geamului termoizolant scăzută; folosirea aragazului, spălarea rufelor, amplasarea necorespunzătoare a plantelor naturale, aerisirea insuficientă în încăpere si nu in ultimul rand montajul defectuos a tâmplăriei prin neetanșarea corectă etc.
Așadar, îți vom oferi câteva sugestii pentru a preîntâmpina această problemă și pentru a te bucura de mai multă lumină si caldura în casa ta.
Alegerea unui profil PVC de calitate
Acest aspect este unul foarte important, întrucât temperatura suprafeței dinspre cameră a geamului din interior va fi mai mare decât în cazul unor profile slabe. În urma acestui fapt, probabilitatea apariției condensului scade atunci când aerul umed și cald intră în contact cu suprafața geamului. Îți recomandăm ferestre fabricate din profile cu 5-6 camere de aer (Confort 76, Confort 76 Plus).
Montajul corect a tâmplăriei
Montajul corect a tâmplăriei joacă un rol foarte important pentru ca ferestrele să-și păstreze proprietățile din fabrică. Etanșarea riguroasă a tâmplăriei pe conturul ramelor atât la interior și exterior este obligatorie pentru o izolare eficientă.
Helios are doua tipuri de abordari de montaj care să îți asigure etanșeizarea perfecta, in functie de bugetul beneficiarului.
Una dintre ele este cu folie de protecție pentru interior, spumă elastică pentru etanșeitate, izolare fonică și termică și folie de protecție pentru exterior.
Cea de-a doua este o variantă inovativă, cu bandă Vario ce unește într-un singur produs toate funcțiile necesare celor 3 niveluri de etanșare: la exterior asigură aproximativ 600 PA pentru etanșeitate cu apă, secțiunea din mijloc are izolare termică și fonică iar la interior banda este ca o barieră de aer si vapori.
Aerisirea frecventă a încăperii
Vechile ferestre erau de regulă neetanșe și permiteau un schimb permanent de aer. Nu așa stau lucrurile în cazul ferestrelor termoizolante de PVC, unde schimbul de aer necontrolat nu mai este posibil datorita etansarii superioare a acestora.
Asigură asadar aerisirea suplimentară a încăperilor pentru a evita formarea condensului. Dacă faci asta de cel puțin 3-4 ori pe zi, vei avea o încăpere aerisită și cu șanse reduse pentru formarea condensului.
Acestea sunt unele dintre principalele sugestii pentru a preîntâmpina formarea condensului. Reține faptul că acest fenomen este normal și nu îndrepta vina exclusiv care producatorul tamplariei.