fbpx

Cum să alegi ferestrele pentru camera copiilor


Orice părinte își dorește ceea ce e mai bun pentru copilul său, iar mediul în care crește acesta este extrem de important pentru dezvoltarea lui ulterioară. Spațiul dedicat copilului trebuie să aibă suficientă lumină, să fie ferit de umiditate sau încalzire excesivă. Trebuie să fie un spațiu liniștit și izolat de zgomotele exterioare și în egală masură sigur.

| Când vine bebe

Un nou membru în familie înseamnă un moment de mare bucurie. Cu toții ne implicăm in aranjarea camerei micuțului ce va veni în curând pe lume dar hai să vedem cum putem să îi oferim și atmosfera perfectă în camera dedicată.

Izolare termică

Ideal ar fi să alegeți pentru ferestrele camerei bebelușului un profil de PVC de 76 mm, cu 6 camere, cu incă o garnitura suplimentară, pentru a atinge cea mai buna izolație termică. În combinație cu un pachet de sticlă cu 3 foi (48 mm grosime) si bagheta distantier calda intre acestea, puteti atinge un coeficient excelent de izolare termică de până la 0,82 W/(m²k).

Izolare fonică

Un somn odihnitor și liniștit este esențial pentru creșterea micuțului. În plus, nu-i așa ca toți părinții au și ei nevoie de momentul acela de respiro când “bebe a adormit” și zgomotele din exterior nu ar trebui să-l trezească.

Poți avea parte de o izolație fonică de până la 43 dB prin alegerea corectă a profilului și a grosimii sticlei. Un pachet de sticlă de 48 mm cu o variantă de foaie duplex la interior (doua foi lipite), cu sticle cu grosimi diferite, conferă spațiului liniștea dorită.

Reducerea umidității

Montarea de grile de ventilație ferestrelor ajută la aerisirea constantă a camerei dar și la evitarea umidității excesive și evitarea condensului. Ferestrele noastre pot fi fabricate cu aceste grile de ventilație în sticlă sau în profil.

Protectie impotriva razelor UV

Alegerea sticlei pentru ferestre are o importanta majora in atingerea coeficientilor mentionati mai sus. Dar sticla, vine sa aduca beneficii suplimentare in functie de caracteristicile ei și nevoile tale. Astfel, pentru a proteja bebelușul de razele ultraviolete poți opta pentru ca foaia de sticla din exterior cu control solar. Aceasta reduce trecerea razelor UV si diminueaza efectul de sera.

 

| Micii exploratori

 

Și când curiozitatea atinge cote maxime, și totul trebuie încercat, probat, testat, cand vrem să vedem cum e să ne jucăm cu mingea în casă sau cum ar fi sa învățam să zburăm de pe geam putem evita posibilele accidente ale copiilor configurând ferestrele cu câteva elemete simple dar eficiente.

Sticlă rezistentă la lovituri

Sticla securizată poate fi o solutie pentru camera copiilor dar ea se va sparge in fragmente mici ce pot totuși accidenta. Rezistența la lovituri sau alte șocuri poate fi oferită pachetului de sticlă prin alegerea foilor duplex la interior și eventual la exterior  (2 foi de sticla de diferite grosimi lipite intre ele), ce sunt asemanătoare cu geamurile antiglonț. Această varintă de sticlă este ultra-rezistentă la șocuri și chiar dacă copilul va arunca în ea cu o mașină metalică sau un pahar cu lapte el nu se va sparge.

Mânere cu cheie

Și dacă geamul ăla este atât de tentant pentru micuții care de abia așteapta să se cațere pe pervaz, cea mai simpla soluție ar fi accesorizarea ferestrelor cu mânere cu cheie. Veți putea astfel controla accesul la geamuri.

Feronerie tilt-first

Suplimentar puteți instala și feroneria de tip tilt-first, ceea ce înseamna că geamul se va deschide prima dată în poziție oscilanta, nu si batanta. Poti astfel aerisi incaperea copilului fara a deschide geamul larg si avand manerul blocat pe aceasta pozitie eviti posibilitatea ca micutul sa se catere pe pervaz si sa cada.

Sistem contraacționare greșită

Toate ferestrele Helios sunt dotate standard cu elemente de feronerie pentru contraacționare greșită. Astfel, fascinația lor de a închide-deschide de o mie de ori mânerul poate fi controlată și poți preveni distrugerea rapidă a feroneriei. Acest sistem se montează pe ferestrele cu deschidere oscilo-batantă și are rolul de a elimina folosirea greșită a mânerului în momentul în care fereastra se deschide.

 

| Adolescenții și spațiul personal

  

Culoare

Ce te faci când adolescentul tău vrea o cameră unică, pe culori numai de el ințelese: poate e un rocker și vrea o cameră pe negru sau poate e romantica visatoare care preferă ivoar-ul sau un ecologist în devenire fixat pe verde. Helios are o varietate de opțiuni cromatice de înfoliere a ferestrelor, de la imitații de lemn la culori mate, lucioase sau texturate, inclusiv bi-colore, adică nuanțe diferite interior-exterior.

Design

Dacă vrea un geam în formă de ochi de pisică sau mare cât peretele îi putem îndeplini dorința. Profilele noastre permit realizarea ferestrelor pe înalțimi mari, a ferestrelor arcadă, triunghi sau ce alte idei năstrușnice mai are tânarul sau tânăra. Iar specialiștii în proiectare și producție sigur vor găsi soluții pentru a îndeplini aceste vise.