Usi termoizolante de exterior de ultima generatie / PVC / Aluminiu tamplarie pvc si aluminiu Catalog paneluri DRUPANEL * tamplarie pvc si aluminiu Catalog paneluri GAVA * Ai de unde alege!

Siguranta Izolare termica Diversitate & Valoare estetica Izolare fonica & Durabilitate Garantii si certificari Montaj profesional

usi termoizolante de exterior si interior

Usi HELIOS Standard

Usi de exterior/interior Usi culisante
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii
usi termoizolante
detalii
usi termoizolante de exterior, interior, usi termopan
detalii

 

USI termopanUSI EXTERIOARE CARE OFERA SIGURANTA MAXIMA

Inchiderea multipunct ofera siguranta impotriva efractiei
Usile de exterior HELIOS au intre 2 si 5 puncte de inchidere in functie de dimensiune, iar pentru usile sau usile de mari dimensiuni se poate ajunge pana la 8 puncte de inchidere, fapt care asigura etanseitatea si rezistenta la efractie.O broasca multipunct asigura o buna inchidere a usii in mai multe puncte, astfel ingreunand deschiderea fortata prin impingerea sau tragerea usii. Broasca multipunct poate sa fie de diferite tipuri: cu role, cu bolt sau cu carlig.In plus, manerele usilor HELIOS au un sistem special de protectie la efractie care impiedica actionarea usii din exteriorul locuintei.

Sistem electric cu deschidere la distanta
Sistemul electric este montat in contraplaca pe toc in fata broastei. Nu inlocuieste broasca sau cheia ci este o completare electrica cu ajutorul careia usa poate fi deschisa cu o simpla apasare de buton.
usi termoizolante

Balamale reglabile 3 D si baghete montate la interior
Bagheta usilor de exterior este intotdeauna montata in interiorul spatiului. In acest fel, este eliminata posibilitatea intrarii prin efractie in cazul unui infractor care vrea sa sparga locuinta prin demontarea baghetei si a pachetului termoizolant.

usi termoizolante

Sticla antiefractie, solutie tehnica optima in cazul usilor de exterior
Are o rezistenta de patru ori mai mare decat sticla float netratata. In caz de spargere se descompune in cioburi mici, uniforme, cu colturile rotunjite, reducand considerabil riscul de accidente. Sticla securizata este extrem de rezistenta la indoire, spargere, modificari de temperatura si de aceea are o arie larga de utilizare in domeniul arhitectural.

Geamuri laminate cu protectie sporita
Prin combinarea unor tipuri diferite de sticla si folii intercalate se pot obtine geamuri laminate care indeplinesc o gama larga de cerinte de siguranta si protectie. Cu cat este mai mare grosimea foilor de sticla utilizate si a straturilor intercalare, cu atat mai mare este rezistenta pachetului la solicitari mecanice. Pachetul de sticla antiefractie pastreaza capacitatea de transmisie a luminii si aspectul initial al sticlei de baza.


usi termoizolante
oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

USI termopanIZOLATIE TERMICA SI CONTROL SOLAR

usi4Profile de ultima generatie
Chiar si la sistemele standard fara spuma in interior, ajungem la coeficienti de transfer termic aferenti caselor pasive, fara pierderi de caldura: Uw < 0.8 W/(mp*K)

Etanseitate perfecta
Prin tehnologia moderna si automatizata de productie, blocatorii ferestrelor sunt reglati pentru a inchide cu aceeasi presiune pe fiecare latura. Inchiderea pe toate laturile cercevelei creeaza conditiile necesare unei etanseitati perfecte, implicit a unei incaperi confortabile termic si fonic.

Bagheta termica (margine calda)
Baghetele termice sunt distantieri realizati din materiale termoplastice, care se monteaza intre foile de sticla ale geamurilor termoizolante duble sau triple si care au o conductivitate termica cu mult mai redusa decat distantierii conventionali din aluminiu. Contribuie astfel in mod decisiv la imbunatatirea eficientei termice ale ferestrelor prin reducerea puntilor termice formate perimetral, la marginile geamului termoizolant. Prin folosirea distantierilor calzi se diminueaza in mod semnificativ racirea marginilor ferestrelor in sezonul rece sau supraincalzirea lor in sezonul cald.

Avantajele utilizarii baghetelor termice

 • Economii semnificative de energie pe toata perioada anului, deoarece pana la 80% din pierderile de energie prin ferestre se produc la marginile ferestrei, datorita puntilor termice formate prin folosirea distantierilor conventionali din aluminiu. In plus, prin folosirea distantierilor calzi, coeficientul Uw de transmitanta termica a ferestrelor se imbunatateste in medie cu 10%, diminuand astfel costurile cu incalzirea si racirea locuintelor.
 • Datorita reducerii energiei consumate, se reduc automat si emisiile de CO2, cu efecte pozitive asupra fenomenului de incalzire globala, implicit a sanatatii.
 • Reducerea semnificativa a condensului la suprafata sticlei termoizolante din interiorul locuintei, diminuand astfel in mod semnificativ riscul de formare a infiltratiilor de apa si a mucegaiului pe suprafata ferestrelor, care poate cauza alergii sau boli respiratorii grave.
 • Pana la 3 randuri de garnituri ; Garnituria suplimentara inovatoare pentru imbinari asigura o etanseitate maxima in conditii de ploaie torentiala, precum si imbinari impermeabile, facilitand scurgerea apei.

Pachete de sticla termoizolanta cu control solar

Putem ajunge la coeficienti de 0.5 W/ (mp*K) pe toate ferestrele cu grosimea pachetului de 48 mm.

Toate pachetele de sticla includ sticla de ultima generatie “Low emisivity” si Argon intre folie de sticla, iar in vederea unei performante termice optime ferestrele pot fi echipate cu pachet triplu de sticla. Grosimea pachetelor de sticla este in functie de sistemul de profile ales, grosimea maxima fiind de 48 mm.

Pachetul termoizolant se realizeaza prin sigilarea a doua sau trei foi de sticla, separate de un distantier de aluminiu (sau warm edge) de diferite grosimi, care are mici perforatii catre interior si in care a fost introdus in prealabil silicagelul (un silicon amorf, format din granule de dimensiuni mici care actioneaza ca un burete absorbind umiditatea).

Sigilarea se efectueaza in 2 etape, prima e constituita de sigilarea primara cu butil si una finala cu tiokol (sigilator elastic polisulfid).

Sticle folosite:

 • sticla float clara – suprafata naturala si transparenta;
 • sticla mata – sticla obtinuta prin procedeu de sablare ;
 • sticla LowE – sticla cu un strat de oxizi metalici depus prin procedeu electromagnetic pe una din suprafetele geamului;
 • float – acest strat contribuie intr-un mod semnificativ la imbunatatirea aspectului geamului termoizolant;
 • sticla 4Season – combina un nivel ridicat de izolare termica cu o protectie solara eficienta; aceasta varianta de sticla reduce aportul termic dat de soare;
 • sticla stratificata antiefractie – fabricata prin imbinarea plana a doua sau a mai multe foi de sticla cu unul sau mai multe straturi de folie din polivinilbutiral (PVB);

Pachetul termoizolat este rezultatul combinatiei de diferite tipuri de sticla cu proprietati diferite de transfer termic, transparenta si securitate.

In functie de destinatia tamplariei, se alege pachetul de sticla corespunzator.


usi termoizolante
oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

USI termopanDIVERSITATE & VALOARE ESTETICA

sticla decorativa usi

Peste 200 de modele de paneluri decorative

Clientul isi poate personaliza propria usa, alegand din varietatea de modele

 • montanti dispusi orizontal si/sau vertical
 • inserarea de sticle ornamentale
 • inserarea in cercevea a unui panel ornamental

Sunt disponibile peste 200 de modele de paneluri ornamentale intr-o gama coloristica larga, de la imitatie de lemn la diversitatea de culori RAL.

In functie de golul avut la dispozitie de client, usile pot fi realizate intr-un canat sau in doua canaturi, iar ambele canaturi se pot deschide.

Gama variata de optiuni constructive permite realizarea de usi in diverse forme si modele.

 • clasice (dreptunghiulare)
 • atipice ( bolte, atipice)

Usi de dimensiuni mari: design continuu, aspect deosebit
Sistemele de profile de usi permit realizarea de usi cu latimi si inaltimi generoase avand vitraje de sticla sau panel ornamental pe toata suprafata usii.

Sisteme de deschidere

 • clasica, oscilanta
 • culisanta – permite deschiderea usii prin culisarea pe sistem de prag sau pe sistem de perii. Sunt varianta constructive care imbina utilitatea cu eleganta .
 • culisanta si batanta – permite deschiderea in plan a usii respectiv batarea canatului mobil. Se preteaza la iesirile de balcon, terase etc.
 • armonica – permite deschiderea usii in sistem armonica – functionalitate desavarsita, economie de spatiu si aspect deosebit.

Peste 30 de modele de sticla ornamentala
Diferite modele de manere, balamare, baghete ornamentale

Estetica unei usi este definita si de manerul usii. Sunt disponibile mai multe tipuri de manere:

 • forme – clasice, tip scoica, spatiale, tip bara, bara curbata, semicerc, ornamentale in 2/3/4 coturi;
 • culori – alb, bronze, auriu, maro, gri inchis, gri deschis, inox.

Solutiile de manere aplicate din inox pentru usile de exterior sunt alegerea perfecta pentru o estetica desavarsita; se pot mot monta pe cerceveaua usii.

Similaritate coloristica maner si balamale
Culorile manerelor pot fi in consonanta coloristica cu culoarea balamalelor. In acest fel elementele de feronerie ale usii au un aspect placut si omogen.

Forme moderne la alegerea clientului
Usile pot fi realizate din cercevele drepte sau rotunjite, respectiv cu baghete interioare drepte sau rotunjite.

Usi cu placari aluminiu pe exterior, gama completa de culori RAL
Usile din PVC pot fi realizate si prin incastrarea de placii de aluminiu pe exteriorul tocului si a cercevelei.

Baghete ornamentale (sprosuri)
Sprosul sau bagheta ornamentala este un element de ornament care imparte spatiul vitrat. Poate fi intre foiile de sticla ale geamului termoizolant sau lipit pe geam in interior si exterior.

 • Interior
  Culori : alb , auriu, stejar auriu, sapeli, stejar inchis, nuc, gri antracit;
  Grosime: 8 mm, 18 mm, 26 mm;
 • Exterior
  Culori: alb, stejar auriu, sapeli, stejar inchis, nuc, gri antracit;
  Grosime: 26 mm;

La cerere se pot asigura si alte nuante de baghete ornamentale.


usi termoizolante
oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

USI termopanUSI DURABILE PERFECT IZOLATE FONIC

Coeficientul de izolatie fonica (Rw) este exprimat in decibeli (dB). Cu cat valoarea coeficientului este mai mare, cu atat izolatia fonica a ferestrei este mai buna. Caracteristicile unei izolari fonice perfecte creează o ambianta calma si intima.

Izolarea fonica superioara se poate realiza prin:

 • pachet termoizolant cu foi de sticla de grosimi mai mari decat foaia standard de 4 mm
 • marirea distantei dintre foile de sticla
 • pachet termoizolante cu sticla laminata (lipirea a doua foi de sticla printr-o folie).

Avantajele unei izolari fonice ridicate

 • creste nivelul de confort prin eliminarea zgomotelor din exterior;
 • asigura un grad mai ridicat de confidentialitate si intimitate in spatiile cu destinatie speciala (birouri, cabinete medicale, studiouri etc.)

Armatura confera o rezistenta deosebita si, implicit, durabilitatea in timp a ferestrelor si usilor termoizolante HELIOS.

Usile sunt dotate cu balamale rezistente la sarcini mari si coltari de usa sudabili iar densitatea profilului este de 1.46 g/cm3!

usi termoizolanteEtanseitatea
Prin tehnologia moderna si automatizata de productie, usile HELIOS sunt etanse din toate punctele de vedere: pachete termoizolante cu grad de izolare fonica superioara, garnituri perfect etanse impreuna cu blocatorii care inchid cu presiune pe fiecare latura.

Profile de calitate, izolare optima
Sistemele de profile HELIOS au caracteristici de izolare fonica superioare, datorita materialelor utilizate, de cea mai buna calitate si procesului de fabricatie automatizat, certificat de organismele europene. Pentru o izolatie fonica perfecta recomandam umplerea spatiilor din interiorul sistemelor de profile cu spuma izolanta.

Paneluri decorative cu durata lunga de viata
Eleganţa panelurilor este asociata cu o durata de viata deosebit de lunga, cu stabilitatea mecanica a culorilor, precum si cu proprietati exceptionale din punct de vedere al sigurantei. Panelurile colorate sunt prevazute cu sisteme de rigidizare din MDF, optional rigidizari din aluminiu sau otel.

Pachete de sticla de diverse grosimi sau diverse compozitii asigura de asemenea un confort ambiental ridicat prin izolarea fonica si rezolva necesitatea de liniste in spatiu.

Utilizarea elementelor de sticla decorativa nu schimba cu nimic stabilitatea si durabilitatea usilor, deoarece folia de sticla este de minimum 4 mm, securizată ESG (sticlă tratata termic, care mareste de cateva ori rezistenta sticlei) atat la interior cat si la exterior. Usile sunt rezistente impotriva loviturilor repetate chiar si cu o energie puternica de impact, cum ar fi lovirea cu un ciocan. In cazul eventualei deteriorari sticla se sparge in bucati mici, care nu produc leziuni.

Accesorii disponibile: cutie postala, ciocanel de batut in usa, ornamente, vizor, numar casa.

tamplarie pvc si aluminiu Catalog USI HELIOS / GAVA. Ai de unde alege! * tamplarie pvc si aluminiu Catalog paneluri DRUPANEL

 

USI termopanGARANTII SI CERTIFICARI

usi termoizolanteSolutie ecologica

Usile HELIOS sunt certificate Greenline

Aceasta reprezinta garantia ca procesul de productie este adaptat cerintelor de protejare a omului si mediului inconjurator. Nu contin plumb si sunt reciclabile.

Certificate furnizori

Partenerii comerciali HELIOS sunt producatori de nivel mondial care pun la dispozitia companiei si clientilor finali certificate de calitate pentru fiecare element component al unei ferestre sau usi. Indiferent ca vorbim despre sistemul de profile, despre feronerie, despre pachetele de sticla sau despre diversele accesorii, HELIOS pune la dispozitia beneficiarilor certificate si atestate obtinute in cele mai performante laboratoare de incercari din Uniunea Europeana.

Certificate Helios
– certificate cu marcajul CE
– certificate de garantie

Garantii
– 5 ani garantie (tamplaria furnizata la Export)
– 10 ani garantie (tamplarie si montaj HELIOS)

Montaj profesional

Ca urmare a aparitiei diferitelor sisteme de izolare a cladirilor, s-a constatat ca cele mai mari pierderi de caldura se produc prin rosturile dintre tamplarie si zidarie.

Tehnica moderna a constructiilor cere o izolatie tot mai etansa, ermetica, fapt care creste riscul aparitiei mucegaiului si condensului. Pentru a preveni deterioararea in zona de legatura, montajul usilor trebuie atent planificat si este necesara folosirea de solutii de ultima generatie.

Montajul profesional pe trei planuri de izolare reprezinta solutia optima; stratul functional din mijloc are proprietati de izolare fonica remarcabila.

Solutiile profesionale de montaj utilizate de specialistii HELIOS protejeaza complet stratul izolant al usilor si reduc pierderile de caldura.

Sistemul este compus din:
– gama completa de spume poliuretanice,
– folii de protectie pentru interior si exterior,
– izolanti speciali,
– benzi precomprimate.

oferta personalizata ferestre si usi termopan