PVC si aluminiu: Tamplarie care rezista peste 50 de ani * Sticla termoizolanta cu control solar
Economie energetica, facturi mai mici cu pana la 30% * Confort si frumusete

Durabilitate Izolatie termica Siguranta Izolatie fonica Solutii ecologice Confort Valoare estetica Certificari si garantii

ferestre pvc si aluminiu

Ferestre HELIOS Standard

Profile PVC dur, Kommerling si KBE Profile PVC dur placate cu aluminiu Profile aluminiu
HELIOS W311 PVC
ferestre pvc si aluminiu
detalii
HELIOS W322 PVC
ferestre termopan
detalii
HELIOS W333 PVC
tamplarie pvc si aluminiu
detalii
HELIOS W422PVC/Al
tamplarie pvc si aluminiu
detalii
HELIOS W433PVC/Al
tamplarie pvc si aluminiu
detalii
HELIOS W522 Al
ferestre termopan
detalii
HELIOS W544 Alferestre termopan
detalii
HELIOS W555 Al
ferestre termopan
detalii

furnizori materiale ferestre si usi termopan

ferestre termopan, PVC si aluminiu Tamplarie din PVC si aluminiu : Durabilitate de peste 50 ani

ferestre termopan

Profile din PVC dur
Kommerling sau KBE

Sistemele de profile utilizate de HELIOS in productia de ferestre sunt din PVC dur, un material compatibil cu mediul inconjurator. Materiile prime care stau la baza fabricarii PVC-ului dur sunt titeiul si sarea, iar sistemele de ferestre HELIOS sunt certificate Greenline, fiind produse ecologice. Calitatea tamplariei se pastreaza si dupa decenii de utilizare.

HELIOS utilizeaza profile PVC de la firma germana Profine, marcile KBE 70 AD, Kommerling 76 AD si 76 MD – cel mai nou profil, cu adancimea de 76mm si 3 garnituri de etanseizare. Garnitura suplimentara inovatoare pentru imbinari asigura o etanseitate maxima, chiar si in conditii de ploaie torentiala, precum si imbinari impermeabile, facilitand scurgerea apei.

Armatura de otel zincat de 1.5 mm si 2 mm, in functie de marimea ferestrei

Armatura din interiorul profilului (ranforsarea sau metalul din interior) este cea care confera o rezistenta buna implicit o durabilitate in timp a ferestrelor. Grosimea armaturii este stabilita dupa normele de fabricatie ale furnizorilor externi de profile.

Balamale
Materialul de fabricatie al balamalelor confera rezistenta indelungata sistemului de feronerie, implicit duratei de utilizare a ferestrei.

Balamale din otel special, rezistent la greutati ale cercevelei de pana la 130 kg
Balamale ascunse din otel special, rezistent la greutati ale cercevelei de pana la 150 kg

profil aluminiu Cortizo 70

Profile din aluminiu CORTIZO

Permit un design avangardist, cu suprafete vitrate mari, inlcusiv fatade, asigurand astfel multa luminozitate si sunt de asemenea extrem de durabile; sunt disponibile si diferite sisteme de culisare.

Pentru informatii suplimentare descarca:

tamplarie pvc si aluminiu Sistem Cortizo 70 Aluminiu
tamplarie pvc si aluminiu Sistem Cor 70 Foaie Ascunsa
tamplarie pvc si aluminiu Sistem Cor 60

Feronerie ROTO NT

Rezistenta la uzura, la solicitarea permanenta si intensa, depinde de calitatea profilelor, dar mai ales de calitatea feroneriei utilizate. In cazul ferestrelor HELIOS, unde solicitarilor de zi cu zi li se adauga si greutatea suplimentara a pachetului termoizolant cu 3 foi, necesitatea unei feronerii rezistente este obligatorie.

Feroneria asigură manevrabilitatea şi fiabilitatea ferestrelor în timp, precum şi securitatea părţilor mobile. Ea trebuie să reziste la toate solicitările la care urmează a fi supusă şi să fie protejată la coroziune.

Feroneria folosită la HELIOS in productia de ferestre termoizolante este marca ROTO – una dintre cele mai renumite in randul producatorilor de feronerie din Europa. Traditia si calitatea deosebita au consacrat concernul ROTO ca unul dintre numele care impun noi standarde în acest domeniu.

Gama de feronerie Roto NT este gama de top a concernului german ROTO si ofera toate avantajele folosirii ferestrelor în conditii de siguranta maxima alaturi de un design modern si placut:

 • rezistenta la coroziune conform normelor europene RAL RG 60713;
 • sunt garantate la 15.000 de cicluri inchis‑deschis;
 • etanseizare foarte buna;
 • estetica superioara, culoare placuta;
 • feroneria este placata cu zinc ulterior fiind cromata;
 • rezistenta, stabilitate si siguranta;
 • echiparea standard are cel puţin doua elemente antiefractie (rola de închidere cu forma tip „ciuperca”);
 • intretinere facila (se greseaza de doua ori pe an);
 • optional se poate monta sistemul contra-actionare gresita si elementul pentru microventilatie.

ferestre termopan

oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

ferestre termopan Izolatie termica = Economie de energie = Reducerea facturilor cu pana la 30%
Ferestre de ultima generatie ideale pentru case pasive: Uw < 0.8 W/(mpK)

Sticla reprezinta aproximativ 80% din suprafata unei tamplarii. De aceea este necesar să se acorde o atenție sporita în alegerea acesteia. O alegere corecta permite asigurarea unei atmosfere placute în interiorul locuinței, eliminarea zgomotului și reducerea cheltuielilor de energie. Solutiile termoizolante a pachetelor de sticla HELIOS sunt caracterizate de un inalt grad de izolare. In functie de pachetului ales si de combinatia de sisteme de profile, eficienta energetica poate avea randamente aproape de perfectiune. Unul din obiectivele principale HELIOS este reprezentata de dorinta de a livra nu doar ferestre, ci solutii de eficienta energetica permanenta.

Pachete de sticla GUARDIAN si SAINT GOBAIN
Toate pachetele de sticla includ sticla de ultima generatie “Low emisivity” si Argon intre cele 2 sau 3 folii de sticla (in functie de pachetul ales). In vederea unei performante termice optime este recomandabil ca ferestrele sa fie echipate cu pachet triplu de sticla.

izolare termicaGrosimea pachetelor de sticla este in functie de sistemul de profile ales, iar grosimea maxima a unui pachet de sticla este de 48 mm, care ajunge la un coeficient maxim de izolatie de 0.76 W/ (mpK).

Pachetul termoizolant se realizeaza prin sigilarea a doua sau trei foi de sticla, separate de un distantier de aluminiu (sau warm edge) de diferite grosimi, care are mici perforatii catre interior si in care a fost introdus in prealabil silicagelul (un silicon amorf, format din granule de dimensiuni mici care actioneaza ca un burete absorbind umiditatea).

Tipuri de sticla

 • sticla float clara – suprafata naturala si transparenta
 • sticla mata – sticla obtinuta prin procedeul de sablare
 • sticla LowE – sticla cu un strat de oxizi metalici depus prin procedeul electromagnetic pe una din suprafetele geamului float; acest strat contribuie intr-un mod semnificativ la imbunatatirea aspectului termoizoilant al geamului;
 • sticla 4Seasons – combina un nivel ridicat de izolare termica cu o protectie solara eficienta; aceasta varianta de sticla reduce aportul termic dat de soare;
 • sticla stratificata antiefractie – fabricat prin imbinarea plana a doua sau a mai multor foi de sticla cu unul sau mai multe straturi de folie din polivinilbutiral (PVB), caracterizata prin rezistenta deosebita, aderenta si elesticitate.

Pachetul termoizolat este rezultatul combinatiei de diferite tipuri de sticla cu proprietati diferite de transfer termic, transparenta si securitate.

In functie de destinatia tamplariei, se alege pachetul de sticla corespunzator.

sticla termoizolanta cu control solar

Sticla termoizolanta cu control solar
4 Anotimpuri / 4 Seasons

Ferestrele echipate cu pachet termoizolant cu proprietati de control solar (4 Anotimpuri- 4 Seasons) reduc aparitia efectului de sera.

Pentru locuintele cu fatade orientate catre est, sud si vest protectia solara reduce necesitatea utilizarii sistemelor de aer conditionat si implicit a costurilor cu energia electrica.

Bagheta termica ( bagheta calda)

Baghetele termice sunt distantieri realizati din materiale termoplastice, care se monteaza intre foile de sticla ale geamurilor termoizolante duble sau triple, si care au o conductivitate termica cu mult mai redusa decat distantierii conventionali din aluminiu, contribuind astfel in mod decisiv la imbunatatirea eficientei termice ale ferestrelor prin reducerea puntilor termice formate perimetral, la marginile geamului termoizolant. Prin folosirea distantierilor calzi se diminueaza in mod semnificativ racirea marginilor ferestrelor in sezonul rece sau supraincalzirea lor in sezonul cald.

AVANTAJE BAGHETE TERMICE

Economii semnificative de energie pe toata perioada anului, deoarece pana la 80% din pierderile de energie prin ferestre se produc la marginile ferestrei, datorita puntilor termice formate prin folosirea distantierilor conventionali din aluminiu. In plus, prin folosirea distantierilor calzi, coeficientul Uw de transmitanta termica a ferestrelor se imbunatateste in medie cu 10%, diminuand astfel costurile cu incalzirea si racirea locuintelor.

Datorita reducerii energiei consumate, se reduc automat si emisiile de CO2, cu efecte pozitive asupra fenomenului de incalzire globala, implicit a sanatatii.

Prin folosirea baghetelor termice temperatura sticlei la marginile ferestrei poate fi cu pana la 10°C mai ridicata decat in cazul folosirii distantierilor conventionali din aluminiu, sporind astfel confortul in interiorul locuintei prin reducerea zonelor reci din apropierea ferestrelor si prin diminuarea curentilor de aer rece din incaperi.

Reducerea semnificativa a condensului la suprafata sticlei termoizolante din interiorul locuintei, diminuand astfel in mod semnificativ riscul de formare a infiltratiilor de apa si a mucegaiului pe suprafata ferestrelor, care poate cauza alergii sau boli respiratorii grave.

ferestre termopan

oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

ferestre termopan Siguranta si izolatie fonica

Personalizarea nivelului de siguranta
Ferestrele HELIOS au o rezistenta crescuta la fortare si lovire.

Elemente de siguranta

 • Blocator tip ciuperca
 • Armatura intarita
 • Maner SENSO cu doua functii: control clima incapere si alarma de securitate
 • Sticla securizata / Antiefractie (duplex cu 2 folii)
 • 6 puncte de inchidere
 • Manere cu mecanisme rezistente la lovituri si coroziune, din aluminiu si otel inoxidabil, protejate de straturi speciale de oxid

Manerul de fereastra SECUSTIK asigura securitate sporita la un pret atractiv datorita sigurantei sonore:

 • declicul produs la actionarea manerului ofera un sentiment de liniste si siguranta;
 • are un mecanism de blocare brevetat;
 • impiedica orice manipulare frauduloasa a ferestrei din exterior.
sticla antiefractie

Etanseizare perfecta pentru o izolare fonica superioara

Sistemele de profile utilizate in productia de ferestre HELIOS au caracteristici de izolare fonica superioare. Calitatea acestora este recomandata de materialele din compozitia produsului finit precum si de procesul de fabricatie inovativ, certificat de organismele europene.

Pentru o izolatie fonica perfecta recomandam:

 • sisteme de profile cu spuma izolanta in spatiile din interior
 • alegerea unui pachet termoizolant cu foi de sticla de grosimi mai mari decat foaia standard de 4 mm
 • marirea distantei dintre foile de sticla
 • alegerea unui pachet termoizolant cu sticla laminata (lipirea a doua foi de sticla printr-o folie)

Etanseitate unei ferestre este data de garnitura perfect etansa impreuna cu blocatorii care inchid cu presiune pe fiecare latura – pierderi termice si fonice minime – conform ambiental si economii de intretinere

Prin tehnologia moderna si automatizata de productie, fereastra HELIOS este etansa din toate punctele de vedere: un pachet termoizolant cu grad de izolare fonica superioara, garnitura perfect etansa impreuna cu blocatorii care inchid cu presiune pe fiecare latura sunt elementele care asigura linistea in incapere.

ferestre termopan

oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

ferestre termopan Solutii 100% ecologice & CONFORT

Profile ecologice, stabile chimic: Kommerling si KBE

Sistemele de profile utilizate de catre HELIOS in productia de ferestre nu contin plumb; in reteta de stabilizatori folosita se utilizeaza in totalitate doar formula ecologica Calciu – Zinc.

Aceasta este practic cea mai buna alegere atunci cand vine vorba de izolatie deoarece este rezistenta la orice tip de eroziune, produsa de vant sau apa, si face fata cu brio atat temperaturilor scazute cat si celor ridicate.

De asemenea sistemul de profile din PVC nu permite dezvoltarea bacteriologica fiind astfel recomandat in spatii din industria sanitara, industria alimentara, etc.

Rezistenta la conditiile climatice

Ferestrele din PVC dur asigura o buna rezistenta la atacul bazelor, acizilor neoxidanti, sarii, alcoolilor, grasimilor si uleiurilor minerale. Ca rezultat, ferestrele se comporta excelent in majoritatea conditiilor agresive de clima (zonele de coasta sau zonele industriale abundent poluate, de exemplu).

Toate testele efectuate au aratat excelenta rezistenta la imbatrinire. Rezulta o buna conservare a culorilor originale si ale proprietatilor fizice initiale.

Durata de viata a ferestrelor realizate din PVC este de trei ori mai mare decat a ferestrelor clasice din lemn. Pentru o fereastra din lemn, costurile energiei sunt cu 5% mai mari decat pentru o fereastra, iar daunele create mediului inconjurator in productia ferestrelor de lemn sunt semnificative.

In plus, ferestrele din PVC sunt RECICLABILE

Firmele producatoare de profile recupereaza regulat surplusul de la diferitele unitati de extruziune si resturi de taiere de la fabricantii de ferestre. Acest material imens este reciclat pentru a produce profile care vor fi apoi imprimate sau infoliate cu un strat acrylic.

CONFORT: ferestre cu microventilatie

Microventilatia din sistemul de feronerie Roto asigura un schimb de aer regulat printr-o mica deschidere de ventilatie in pozitia de batare.

Elementul de microventilatie este pozitionat in cazul ferestrelor cu deschidere oscilobatanta. Pozitionarea manerului in unghi de 45 de grade fata de deschiderea batanta si cea oscilo permite crearea unui flux de aer care asigura o ventilatie permanenta a incaperii in conditii de maxima siguranta. Beneficiul clientului este reducerea semnificativa a aparitiei condensului si aer proaspat permanent, fara a deschide si a inchide tot timpul fereastra.

Componenta de toc pentru fereastra cu dubla deschidere, constand intr-un singur element, se poate monta si ulterior fara efort, introducandu-se simplu, fara sablon, langa blocatorul de siguranta.

Element de contraactionare gresita

Prin montarea elementului de contraactionare gresita, cerceveaua sta intotdeauna la acelasi nivel, impiedicand astfel ca elementul de inchidere sa-si modifice pozitia. Elementul de cercevea se fixeaza pe mecanism iar cel de toc este reglabil pe inaltime cu un stift.

Prezenta elementului de contraactionare gresita impiedica actionarea gresita a ferestrei, in acest fel se evita deformarea cercevelei pe termen lung si este garantata functionarea in siguranta a feroneriei; creste implicit si durata de viata a ferestrei in ansamblu.

Contraactionarea gresita, poate fi montata ulterior fara probleme si faciliteaza inchiderea cercevelei intotdeauna la acelasi nivel.

Grile de ventilatie

Aerisirea incaperii este singura metoda sigura pentru prevenirea aparitiei condensului, deoarece realizeaza scaderea umiditatii din incapere. Aerisirea incaperii se face folosind urmatoarele sisteme de ventilatie:

 • grile aeromat mini;
 • grile higroreglabile Aereco;
 • grile Renson.

Intretinere si curatare usoare

Profilul din PVC, feroneria si geamul se intretin usor si nu necesita materiale speciale. Ferestrele HELIOS sunt tratate antistatic, astfel incat prezenta prafului este redusa semnificativ, iar aspectul lucios al ferestrei este unul permanent.

ferestre termopan

oferta personalizata ferestre si usi termopan

 

ferestre termopan Valoare estetica / Suprafete vitrate mari, pentru proiecte inovatoare
Multiple optiuni de personalizare prin culoare, forma, sticla, baghete ornamentale, manere…

CULOARE
Sunt disponibile 6 culori standard: alb, stejar auriu, nuc, sapeli, mooreiche, stejar inchis, gri antracit. Folia utilizata este extrem de rezistenta la uzura si intemperii, dar si la razele ultraviolete.

Tamplarie imitatie lemn: aspect natural
In cazul in care foliile standard nu sunt potrivite coloristic imaginii ferestrelor pe care le doreste un client, HELIOS pune la dispozitie si o gama de 14 culori imitatie de lemn.

Tamplarie in culori RAL: solutii arhitectonice in functie de fatada cladirii
Ferestrele se pot vopsi in camp electrostatic in culorile RAL, disponibile in peste 150 de variante. Alegand protectie din aluminiu pentru profile (la exterior), practic o fereastra HELIOS poate fi de orice culoare din paletarul RAL.

FORMA: Profile cu margini drepte sau rotunjite
Alege fereastra in functie de aspectul cercevelei!In productia ferestrelor, HELIOS utilizeaza o varietate de sisteme de profile avand cercevele drepte sau rotunjite, respectiv baghete interioare drepte sau rotunjite. In acest fel, este asigurat atat designul exterior, cat si cel interior al ferestrei.

De asemenea placarile cu aluminiu peste profilul PVC, reprezinta solutia estetica care transmite unei ferestre atat eleganta atemporala specifica aluminiului, cat si durabilitatea PVC -ului.

STICLA: varietate ornamentala
Sticla ornamentala da gratie unei ferestre, aspect elegant dar poate raspunde si nevoii de intimitate (ex. sticla mata la baie). Gama de sticle ornamentale HELIOS cuprinde peste 30 de modele de sticla ornamentala.

Suprafete vitrate mari
Ferestre panoramice neobturate de montanti sunt tot mai folosite in proiectele constructive inovatoare.

Baghetele termice de culoare inchisa gri sau negru imprima eleganta sticlei si un aspect deosebit al ferestrei.

Manere asortate profilului
Poti alege dintr-o varietate de modele in functie de aspectul estetic, culoare sau usurinta in manevrare.

Garnituri asortate profilului
Ferestrele HELIOS sunt echipate cu garnituri in functie de culoarea tamplariei.
Tamplaria alba beneficiaza de garnituri in culoarea gri, iar tamplaria in culori infoliate este echipata cu garnituri de culoarea neagra. In acest fel este asigurata asortarea culorilor garniturilor de cauciuc siliconat cu tamplaria dorita de beneficiar.

Sprosuri / baghete ornamentale
Iti poti construi modelul coloristic de bagheta ornamentala din fereastra
Culori : alb , auriu, stejar auriu, sapeli, stejar inchis, nuc, gri antracit;
Grosime: 8 mm, 18 mm, 26 mm;La cerere se pot asigura si alte nuante de baghete ornamentale.

Balamale asortate cromatic
Asortarea cromatica a balamalelor cu manerele ferestrelor este un aspect care poate face o mare diferenta calitativa din perspectiva designului unui produs. HELIOS poate satisface aceasta cerinta prin solutii de mascare a balamalelor in variate culori: alb, maro, gri deschis, gri inchis, bronze, auriu.

Balamale ascunse
Pe interior nu se vad balamalele pe pozitia inchis; raspunde nevoii de liniaritate in design.

HELIOS ofera o feronerie de top pentru cei cu asteptari deosebite in ce priveste aspectul interior al ferestrelor. Particularitatea acestui tip de feronerie este aceea ca balamalele sunt invizibile in pozitia inchisa a ferestrei, ele fiind ascunse in luftul feroneriei. Se pot realiza atat la ferestre oscilante, cat si la cele oscilobatante.

Suruburi ascunse la prinderea în zid
Prezenta mascarilor transmite impresia ca fereastra este parte a mobilierului si ofera ferestrei un aspect deosebit. In cazul montajului, suruburile de prindere beneficiaza de mascari in functie de culoarea corpului de profil. Acest lucru transmite privitorului un aspect coloristic placut si liniar, chiar si daca fereastra este deschisa.

ferestre termopan

 

ferestre termopan Certificari si garantii

Ferestrele HELIOS sunt certificate Greenline.
Acest certificat garanteaza ca productia respecta normele de protectie a omului si mediului inconjurator.Certificatul de garantie reprezinta dovada respectului nostru fata de client. Garantiile vizeaza toate sistemele de ferestre HELIOS respectiv toate elementele componente ale unei ferestre: profile, feronerie, pachete termoizolante precum si accesoriile HELIOS: rulouri exterioare, plase antiinsecte, pervaze interioare, glafuri exterioare, grile ventilatie, etc.

Certificate si atestate obtinute in cele mai performante laboratoare de incercari din Uniunea Europeana:

 • Certificate Helios
 • Certificate cu marcajul CE
 • Certificate de garantie

Garantii

 • 5 ani garantie elemente de feronerie
 • 5 ani pentru geamul termoizolant ( deficientele din interiorul pachetului de sticla);
 • 10 ani pentru profilele din PVC (pastrarea caracteristicilor tehnice, culorii si a luciului);
 • 2 ani pentru accesorii (plase contra insectelor, orizontale si verticale, rulouri exterioare din PVC sau aluminiu)

Durata medie de utilizare a produselor este de 25 ani, iar pentru accesorii este de 5 ani.

Montaj profesionalmontaj profesional ferestre pvc si aluminiu

HELIOS asigura solutii profesionale de montaj care protejeaza complet stratul izolant al ferestrelor, reducand astfel pierderile de caldura. Sistemul este compus din: gama completa de spume poliuretanice, folii de protectie pentru interior si exterior, izolanti speciali, benzi precomprimate.

HELIOS isi asuma si montajul ferestrelor prin certificatul de garantie si procesul verbal de receptie a lucrarii executate.

oferta personalizata ferestre si usi termopan