casa malca

Pensiunea “Pablo Escobar” din Tulum devine hotel de lux, de tip „art-filled boutique”

Un proeminent comerciant de arta din New York, Lio Malca a cumparat in 2012 conacul din statiunea Tulum care a apartinut lui Pablo Escobar, legendarul personaj al lumii interlope. Echipa de la Design Hotels, renumita pentru proiectele originale dezvoltate in diverse parti ale lumii, s-a ocupat de renovarea cladirilor si terenurilor din jur, transformandu-le intr-un asezamant de lux in care sunt expuse numeroase obiecte de arta din colectia proprietarului.

Tulum este situat pe coasta Caraibelor din peninsula Yucatán, Mexic, cunoscuta sub numele de Riviera Maya. Zona a devenit o destinatie de vacanta la moda in ultimii ani, un adevarat boom in dezvoltarea hoteliera.

CASA MALCA a fost deschisa in 2015. Initial a dispus de 9 dormitoare si 180 de metri de plaja de nisip alb dar de atunci este intr-o continua dezvoltare si transformare. Au fost adaugate constructii noi, cum ar fi cabana de pe plaja sau casa din copaci iar operele de arta – picturi, sculpturi si mobilier – create de cei mai apreciati artisti contemporani sunt mereu rearanjate, astfel incat oaspetii care se reintorc sa gaseasca tot timpul cate ceva nou.

La venire, dupa un scurt traseu prin gradina luxurianta, vizitatorii ajung intr-o curte acoperita cu covoare persane.
O pereche de usi gigantice ascunse intr-un zid imens acoperit cu scoarta de copaci formeaza intrarea principala.

casa malca

O scara in spirala urca pe acoperis, la terasa cu bar care gazduieste frecvent evenimente mondene si ofera o frumoasa priveliste a peisajului tropical dimprejur.

La parter, usi inalte de sticla se deschid direct spre plaja cu nisip fin.

casa-malca-architecture-hotels-mexico_dezeen_2364_col_19

La subsol se gaseste o camera subterana cu aburi si piscina, unde o instalatie in stilul lui James Turrell genereaza lumina divers culorata.

casa malca

Pe plaja, intre palmieri, pentru confort si relaxare, sunt amplasate hamacuri facute de artizani locali.

CASA MALCA este una dintre cele mai exotice si frumoase destinatii de vacanta din Mexic.

casa malca

Sursa: Dezeen